Sinterklaasintocht Rotterdam

69e

Persbericht 2019

De Intocht

Op 16 november 2019 is het eindelijk zo ver en zal Sinterklaas na een lange reis aankomen op het Willemsplein in Rotterdam.
Om 12.30 start daar een muzikaal programma met Disco Piet, de Sinterklaasfever Drive Inn Show en Kinderkoor Prettig Weekend. Tijdens deze show zal Sint Nicolaas onthaald worden door burgemeester Aboutaleb en zal hij worden toegezongen door de kinderen van Rotterdam.
Aansluitend vertrekt Sinterklaas om 13.30 voor de intocht door de stad.
Het Willemsplein zal vanaf 11.30 toegankelijk zijn voor al het publiek die Sinterklaas willen verwelkomen.
Pietenplein
Om 14:25 wordt Sinterklaas op het Pietenplein verwacht (Grotekerkplein). Vanaf 12:30 kunnen kinderen op het Grotekerkplein hun pietendiploma halen en zich zo in de voetsporen van een echte Zwarte Piet wanen. Tevens staan daar diverse klimtoestellen voor de kinderen waar ze zich een middag leuk op kunnen vermaken.

Het Sinterklaasfever team heeft weer nieuwe Sinterklaasliedjes gemaakt speciaal voor de intocht. De nummers en een informatiepakket zijn naar alle basisscholen van Rotterdam gezonden en de kinderen worden uitgenodigd om een eigen vlaggetje voor Sinterklaas te kleuren:

Sint Nicolaas en de Pieten varen wat af en vorig jaar maakten ze zelfs (per ongeluk) een hele wereldreis! Om ervoor te zorgen dat de Sint en de Pieten dit jaar niet weer verdwalen, vragen we jullie om een vlag te maken. Hiermee kunnen we op 16 november naar de stoomboot zwaaien.
Ook is er een speciaal welkomstlied geschreven, genaamd ‘ Sinterklaas in Rotterdam’. Als we allemaal uit volle borst meezingen en zwaaien, dan kan Sinterklaas ons niet missen!

Vlaggetjes zijn niet alleen heel feestelijk. Zo zag de Sint op zijn wereldreis dat elk land zijn eigen vlag heeft!
En als je achter op een schip kijkt, hangt daar de vlag van het land van oorsprong. Zo kun je dus zien uit welk land de boot is vertrokken.
Schepen hebben zelfs een eigen vlaggen taal! Zodat ze elkaar kunnen waarschuwen en geheime boodschappen door kunnen geven. Wat ga jij op je vlag tekenen?
Een geheime boodschap aan Sinterklaas? Of wil je hem iets anders laten zien?
Laten we snel aan de slag gaan zodat de stoomboot niet weer verdwaald!

Organisatie:
De Intocht van Sinterklaas wordt dit jaar voor de 68ste keer belangeloos georganiseerd door het Sint Nicolaas Intocht Comité. Berend Oomes, voorzitter van het SNIC: “wij zijn trots als organisatie om zo iets moois voor onze stad kunnen organiseren. Dit is voor mij de 2e keer dat ik het organiseer, maar als comité doen wij dit voor het 68ste jaar op rij. De afgelopen jaren hebben wij nauw samen gewerkt met Xplo Music & Events en Rotterdam Festivals. Dit heeft er toe geleid dat de organisatie steeds professioneler wordt en dit komt natuurlijk ten goede aan de kwaliteit van dit prachtige evenement.”

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de woordvoerder van de Sinterklaasintocht Rotterdam, Willem Knetemann marketing@sinterklaasintocht.nl of bezoekt u www.sinterklaasintocht.nl.

Het Sint Nicolaas Intocht Comité Rotterdam
Einde persbericht.